Comunicat de presă din 24.03.2021

24 martie, 2021

În contextul comunicatului de presă al BERD, compania BEMOL RETAIL face următoarea declarație:


Compania noastră are de mult timp stabilite relații bune, de parteneriat cu BERD. Însăși faptul că grupul nostru de companii a achiziționat portul Giurgiulești cu participarea directă a BERD, spune despre foarte multe.


Noi nu ne dorim sub nici o formă să daunăm aceste relații cu BERD, care nici nu este parte în conflict, după cum au afirmat și ei anterior în mod repetat.
Acțiunile executorului judecătoresc nu împiedică în niciun fel activitatea portului, ci, dimpotrivă, sunt îndreptate spre prevenirea și evitarea scoaterii resurselor financiare din cadrul companiei, care ar trebui să fie utilizate fie pentru dezvoltarea sa ulterioară, fie pentru rambursarea împrumuturilor. Aceste acțiuni sunt necesare, pentru că, doar în perioada anilor 2012-2019, în care compania a fost condusă de către dl Moser, sub formă de angajamente inventate artificial, au fost transferate peste hotare aproape 7 milioane de dolari SUA.


În primul rând, compania noastră este cea mai interesată parte ca portul să continue să funcționeze eficient și să își îndeplinească toate obligațiile față de partenerii săi.


Persoanele care și-au însușit activele încearcă să-și mascheze acțiunile și folosesc reputația BERD drept acoperire.


Atragem atenția că avocatul care reprezintă interesele BERD în Republica Moldova, încă din 2010 a oferit consultanță dlui Moser, în cadrul acțiunilor ilegale ale acestuia, care au dus la însușirea activelor companiilor care sunt în prezent obiectul unor procese judiciare. Dumnealui, împreună cu unul din angajații oficiului local al Băncii, care și-a îndeplinit atribuțiile cu neglijență, încearcă prin diferite manipulări să implice BERD în litigiile judiciare cu dl Moser.


În viitorul apropiat, vom informa conducerea BERD cu privire la toate faptele pe care le cunoaștem, deoarece concluzionăm că din Republica Moldova lor le este furnizată informația în mod incorect, despre ce s-a întâmplat și ce se întâmplă.


În același timp, declarăm că noi nu vom încălca interesele financiare ale BERD și ale altor creditori ai Danube Logistics SRL.

Pune o întrebare
Eroare!
Eroare!
Eroare!
  • Client corporativ
  • Persoană fizică
Mulțumesc că ai fost cu noi!